Om Hagarnas Mejeri

Litet mejeri – stor smaksensation

Hagarnas mejeri är ett litet mejeri, grundat 2016, som ligger vid Holm norr om Halmstad i Halland. På Hagarnas tillverkas KRAV-certifierade delikatessostar. Jag som äger och driver mejeriet heter Linda Pilcher. Vårt signum är hög kvalitet och gedigen kunskap om osttillverkning. Vi tillverkar all vår ost och är med hela processen, från korna i hagen, under lagring, tvättning – hela vägen till färdig ost! Osten lagras i våra specialbyggda lagerrum på Slottsmöllan i Halmstad. Den ekologiska mjölken hämtar jag från Skogsgård i Brännarp, Getinge, som ligger nära mejeriet.

Jag är civilingenjör i kemi och jag arbetade under många år med osttillverkning hos Arla, bland annat i Kvibille. All min gedigna erfarenhet från osttillverkning har jag använt till att starta ett eget litet mejeri. Drivkraften ligger i göra ostar av hög kvalitet samt att ge konsumenter möjlighet att köpa ostar från ett litet mejeri tillverkade med mycket kärlek och kunskap. Jag brinner för det lokala, livet på landet och närproducerad mat av hög kvalitet.

Linda


Eu logga

På Hagarnas mejeri investeras det under 2015-2019 i mejerilokal, ostlager och ystutrustning. Investeringen möjliggör förädling av ekologisk mjölk till ost och arbetstillfällen på landsbygden. Stödet kommer från landsbygdsprogrammet 2014-2020 som finansieras delvis av pengar från Europeiska jordbrukarfonden för landsbygdsutveckling.